Heining & Hoef

Op de grens van Breda en het Pittoreske dorp Teteringen in het gezellige Brabant ligt ons familiebedrijf en biologische boerderij Heining & Hoef. In deze oase van rust kunnen de koeien nog naar hartelust genieten van vers gras in de wei. Op onze biologische boerderij genieten we van onze olieslagerij, veehouderij en akkerbouw.

Aan Goeie Kost! leveren wij Huttentut olie, 100% biologische en plantaardige olie die bij ons geteeld en verwerkt wordt.

Brabantse Huttentut olie is gecertificeerd 100% biologisch en 100% plantaardig. We gebruiken dus geen enkele kunstmatige substantie om groei te bevorderen, onkruid tegen te gaan of ongedierte te bestrijden voor, tijdens of na de teelt. Sterker nog, we vinden het enorm belangrijk om een bijdrage te leveren aan biodiversiteit in de land- en akkerbouw. Daarom zaaien we om de velden bloemrijke akkerranden, om insectenrijkdom te stimuleren. De bijen die eropaf komen zijn dol op de bloemetjes van de bloeiende huttentut. Vele vogelsoorten komen weer op de insecten af. Zo helpen we een hele voedselketen. En de bloemenweelde ziet er ook nog eens prachtig uit!
Omdat we de huttentut in regio Breda telen én verwerken, maken we een minimaal aantal kilometers. Hierdoor is de ecologische voetstap, in combinatie met het biodiverse karakter bijna nihil.

SKAL nummer: 103421

Galgestraat 14
4847 TE Teteringen

Enig resultaat

Enig resultaat