Robert Jan Huijbregts

Op het biologische akkerbouwbedrijf in Lage Zwaluwe teelt Robert-Jan Huijbregts (39) zo’n vijfenveertig hectare met duurzame gewassen. Dit familiebedrijf, gelegen naast de Brabantse Biesbosch, is in 1999 omgeschakeld van een gangbare naar een biologische bedrijfsvoering.

“Biologisch was toen eigenlijk nog helemaal niet zo bekend als nu”, vertelt Robert-Jan, die tijdens zijn stage in Flevoland voor de hogere landbouwschool geïnteresseerd raakte in de biologische landbouw. “Er was toen nog weinig kennis van het telen van voedsel zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Met vallen en opstaan hebben we dit geleerd. Onze biologische producten worden met passie en verantwoordelijkheid geteeld en dit proef je altijd. Geen kunstgrepen voor iets wat de natuur zelf beter, lekkerder en gezonder doet.”

Inmiddels worden er onder meer consumptieaardappelen, knolselderij, suikermais en grasklaver op het bedrijf geteeld. Levering van de knolselderij voor de versmarkt vindt plaats van eind augustus tot en met april.

SKAL nummer: 013075

Robert-Jan Huijbregts
Adres bedrijf: Oudlandsereeweg 3 4926RP Lage Zwaluwe
Tel: 06 20400175
rjh@hetnet.nl

Enig resultaat

Enig resultaat