Weerribben Zuivel

Aan de rand van het mooiste natuurgebied van Nederland, het Nationaal Park de Weerribben, ligt de zuivelboerderij van familie De Lange. Om precies te zijn, in “Klein Nederland”, het bruggetje over, langs het ooievaarsnest en dan rechtdoor…… rietvelden, graslanden en water, met daartussen afwisselend bomen. “Weerribben zuivel” heeft er voor gekozen het bedrijf aan te passen aan de omgeving: extensieve, biologische veehouderij, met daarnaast een ambachtelijk zuivelfabriekje.

Onze producten zijn van biologische kwaliteit. Bij de productie van onze zuivel houden wij rekening met flora en fauna. Zo gebruiken wij geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Onze koeien krijgen volop de ruimte en krijgen uitsluitend biologisch voer. Wij produceren onze ambachtelijke zuivel zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Omdat wij voldoen aan de strenge wettelijke eisen die gelden voor biologische producten mogen wij het Eko-keurmerk en het ‘Groene Blaadje’ dragen.

De kwaliteit van onze zuivelproducten wordt gewaarborgd door een systeem van voorzorgsmaatregelen in de gehele keten, van de boerderij tot en met het zuivelschap in de winkel.
De melk wordt in een koeltank tijdelijk bewaard op een temperatuur van 3 á 4 graden. Van elke melkleverantie rechtstreeks van onze eigen boerderij wordt een monster genomen. Deze wordt voorzien van een streepjescode en naar Qlip Nederland te Zutphen verzonden. Per jaar worden hier zo‘n vijftig miljoen melkmonsters geanalyseerd en getoetst aan nationale en Europese kwaliteitsnormen.

Dit keurmerk wordt afgegeven door Skal. Skal is een onafhankelijke controle-instantie voor biologische producten. Skal-medewerkers brengen (on)aangekondigde bezoeken aan de veehouders en aan bedrijven waar biologische producten worden verwerkt. Een door Skal gecertificeerd bedrijf is gegarandeerd biologisch.
Het EKO-keurmerk wordt gegeven aan producten die afkomstig zijn uit de biologische land- en tuinbouw. Dit kan vlees, groente, fruit of zuivel zijn. Veel producten met EKO-keurmerk die in de supermarkt liggen zijn net iets duurder dan niet-biologische producten. Dit komt omdat biologische boeren vaak meer moeten doen en meer kosten moeten maken om een zelfde hoeveelheid product te maken.

Weerribben Zuivel heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en is daardoor SKAL gecertificeerd.

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)

SKAL nummer 006756
www.weerribbenzuivel.nl

NOOT: deze zuivel komt niet uit de directe omgeving van de gemeente Drimmelen. Met het stoppen van onze vorige zuivelleverancier de Regte Heijde, zijn we genoodzaakt om onze zuivel van verder te halen. Aangezien er op dit moment geen biologische zuivelleverancier in Brabant is die aan Goeie Kost! kan leveren, hebben we ervoor gekozen zuivel van de Weerribben aan te bieden.

Om deze zuivel in jullie Goeie Kost! kratten te krijgen worden er echter GEEN extra kilometers gemaakt! We bestellen deze zuivel samen met onze leverancier Natuurlijk Tomaat, zodat wij bij het ophalen van de tomaten en komkommers ook gelijk het zuivel meenemen vanaf hun locatie in Dongen.

Resultaat 1–16 van de 18 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 18 resultaten wordt getoond