Gepost op

Nieuw Kaasaanbod!

Kaasleverancier Kinderdijk failliet

Helaas is onze kaasleverancier Biokaas Kinderdijk in april failliet verklaard. De coronajaren, kostenstijgingen en de hoge energieprijzen liggen hier aan ten grondslag, Er kon nog een aantal weken doorgeleverd worden, maar de leveringen werden erg grillig en we moesten er mee stoppen om niet iedere keer mensen te teleurstellen.

We zijn daarom op zoek gegaan naar een andere kaasleverancier, liefst zo lokaal mogelijk natuurlijk. En dat blijkt nog niet zo makkelijk! Er zijn niet veel kaasmakerijen die biologisch produceren en ook nog lokaal zijn. En áls ze er zijn dan kunnen we vaak niet kleinschalig of per stuk afnemen. We moeten dan hele kazen inkopen en die zelf versnijden maar dat gaat niet voor ons. We hebben wat uitgeprobeerd met stukken kaas via Udea die we wel gepositioneerd kunnen bestellen, maar daar is het gewicht altijd een ‘richtgewicht’ en dat bleek ook geen optie te zijn voor ons. Een besteld stuk van 260 gram (richtgewicht) kon dan zomaar 450 gram worden en je kunt je voorstellen dat dat heel lastig is in een webshop! In een winkel kan je nog vragen “Mag het iets meer zijn?” maar bij een webshop gaat dat niet. Met als resultaat dat jullie dan óf veel te veel óf veel te weinig betalen voor een stuk kaas.  En in dat laatste geval is  Goeie Kost! de spreekwoordelijke pineut!

Wat doen we dan? Want we willen wel graag kaas blijven aanbieden omdat daar veel vraag naar is! We zijn uitgekomen op plakken kaas. Deze worden gepositioneerd geleverd in verpakkingen van 150 gram. De koe- en geitenkaas komst van Bastiaansen kaas. Deze heeft kaasmakerijen in Molenschot (roodbacterie en blauwschimmelkazen) en Rouveen (alle Goudse kazen). Van Biologische geitenboerderij Saanenhof uit Heeze bieden we verse geitenkaasjes aan.

Deze week zijn ze voor het eerst te bestellen en we hopen dat het jullie bevalt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 juni 2023