Gepost op

Planten!

Planten!

Planten-GKtuin_smallHet voorjaar is eindelijk daar dus kunnen we gaan zaaien en planten! Vorige week is de Goeie Kost-tuin in gebruik genomen.

Met hulp van een aantal enthousiaste Goeie-kostgangers heeft Cees preiplantjes en aardbeiplantjes in de grond gezet. Meer volgt natuurlijk en als je het leuk vindt kan je altijd komen helpen! Mail dan even naar info@goeiekost.nl.

Ook de eerste knolselderij zit er weer in! Onze leverancier Robert-Jan Huijbrechts heeft in de polder Lage Zwaluwe plantjes gezet, zoals je kunt zien op onderstaand filmpje.

Het planten is nog echt handwerk waar veel uren in gaan zitten. Er worden 5 à 6 planten per vierkante meter geplant, de rijen staan 50 cm uit elkaar. 1 persoon op de machine plant tussen de 4000/4500 planten per uur!  Het plantseizoen is van begin april tot eind mei/begin juni. De oogst start bij en ‘normaal’ groeiseizoen begin september.

 

2 gedachten over “Planten!

  1. Er staat op de site dat de evaluatie/informatie bijeenkomst op vrijdag 11 maart is. Dit lijkt me niet juist. Is dit misschien vrijdag de 10e, of zaterdag de 11e.

    1. Dank voor de reactie maar het dit bericht gaat over de evaluatiebijeenkomst van vorig jaar maart. Excuses voor de verwarring! Binnenkort zal er met regelmaat actueel nieuws geplaatst worden!

Reacties zijn gesloten.