Aspergesalade met zalm en Italiaanse kruiden
Voorjaar, het witte goud! Asperges, als ze er zijn van april tot juni, kunnen we er geen genoeg van krijgen.
40 min. bereiden
Moeilijkheidsgraad:
★★☆
Aan de slag
- Schil de asperges en snij de droge stukjes aan de onderkant eraf. De schillen en stukjes kun je later nog gebruiken als je ook aspergesoep kookt. Zet de asperges in koud water met wat zout op. Kook in ongeveer 10 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte. Stomen is ideaal. Ze mogen zeker niet slap zijn. Haal ze voorzichtig met een spaan uit de pan en laat ze afkoelen.
- Klop een dressing van de olie, citroensap en de gedroogde kruiden. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Halveer de tomaatjes.
- Rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een droge koekenpan.
- Leg op elk bord wat sla. Verdeel de afgekoelde asperges over de sla. Schik de zalmsnippers erover en de tomaatjes. Besprenkel met de dressing en garneer met de verse kruiden, pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas snippers. Heerlijk met gebakken aardappelen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 5 asperges per persoon, of naar wens
- 200 gram gerookte zalmsnippers
- 100 gr rucola
- 12 cherry tomaatjes of San Marzano tomaatjes
- Verse en gedroogde Italiaanse kruiden, basilicum, oregano, tijm, peterselie, bieslook
- 4 el pijnboompitjes
- Extra Vierge olijfolie
- Citroensap van een halve citroen
- Parmezaanse kaassnippers
- Zout
- Peper
Dit heb je nodig
- Aspergepan of stoomoven