Bietensalade met schapenkaas
De aardse smaak van bieten combineert heerlijk met de kaas!
20 bereiden (tot 120 min. als je de bieten nog moet koken)
Moeilijkheidsgraad:
★☆☆
Aan de slag
- Boen de bieten schoon en kook ze gaar en laat afkoelen. Zomerbietjes hebben een kooktijd van 30 minuten en winterbieten van 90 tot 120 minuten.
- Snijd de afgekoelde bieten in blokjes.
- Meng de sla met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de peer in partjes.
Leg de sla op een schaal, decoreer met de bietenblokjes, schapenkaas en peer.
Lekker met quinoa of desembrood!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 100 gr gemengde sla of rucola
- 200 gram rode bieten of restje bieten stoofpot
- 100 gr Schapenkaas of feta
- (Peer)
- Extra vierge olijfolie
- Balsamico azijn
- Zout
- Peper
Dit heb je nodig
- -