Broodballetjes ‘Polpetti di Pane’
Verzamelen hompjes oud brood in de vriezer en maak deze verrukkelijke vega balletjes.
50 min. bereiden
Moeilijkheidsgraad:
★★☆
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Week het brood minstens een kwartier in een kom met water.
- Knijp het brood goed uit en doe in een mengkom met alle overige ingrediënten. Kneed met de hand goed door en vorm kleine balletjes of schijfjes.
- Bak de balletjes ongeveer 25 minuten en keer halverwege om. Kijk goed naar de balletjes of ze niet te donker worden. Je kunt de balletjes ook in een koekenpan bakken. Je kunt ze na het bakken prima invriezen en later ontdooien en in de koekenpan opbakken.
Lekker met een tomatensausje of knoflooksaus
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor 1 bakplaat
- 1 homp oud brood, dit mogen ook verschillende soorten brood door elkaar zijn
- 1 ei
- 75 gram geraspte boerenkaas of Parmezaanse kaas
- 1 geperst of fijngesneden teen knoflook
- flink wat kruiden zoals basilicum, peterselie en oregano
- probeer ook eens wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes, een sjalotje of olijven
Dit heb je nodig
- Bakplaat of koekenpan