Chinese kool met kerrie ovenschotel
Voedzaam, makkelijk en met veel vezels.
40 min. bereiden
Moeilijkheidsgraad:
★★☆
Aan de slag
- Schil en kook de aardappels in 20 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Snipper de ui. Voeg wat olie toe aan een warme wok. Bak het gehakt rul samen met de ui, kerrie, nootmuskaat en naar smaak een beetje peper en zout. Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes, de champignons in plakjes en de knoflook klein.
- Voeg de kool, champignons en knoflook toe aan het gehakt en verwarm 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree er door. Schep het mengsel in de ovenschaal.
- Snijd de gekookte aardappel in plakjes. En leg bovenop in de ovenschaal.
- Strooi dan de geraspte kaas over het mengsel. Zet de schotel 20 minuten in de oven en voor een extra knapperig korstje, zet je aan het eind even de grill stand van je oven aan.
Wil je vegetarisch, vervang het gehakt door vega gehakt en voor koolhydraatarmer, doe je minder of geen aardappelen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 gram Chinese kool (ongeveer ⅔ van een hele kool)
- 250 gram biologisch rundergehakt
- 125 gram champignons, witte, kastanje of combinatie.
- 100 gram geraspte boerenkaas
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree van 140 gram
- 3 eetlepels kerrie
- 1 theelepel nootmuskaat
- Extra vierge olijfolie of high oleic zonnebloemolie
- 400 gr biologische aardappelen
- peper
- Zout
- Ovenschotel