Appelcake
De geur van warme appeltjes en kaneel roept gezelligheid op. Verklein het recept naar wens!
20 min. bereiden, 40 min. oventijd
Moeilijkheidsgraad:
★★☆
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat of vorm met bakpapier. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in partjes.
- Smelt de boter. Klop de suiker met de eieren schuimig, voeg de boter toe. Voeg rustig kloppend het meel, vanille en bakpoeder toe.
- Maak een mengsel van de 2 tl oersuiker met kaneel en bestrooi de appels Verdeel het beslag over de plaat of vorm en druk de appelpartjes er half in.
- Bak de cake in 40 minuten gaar. Controleer of een mes er schoon uitkomt!
Bron: Marion Pluimes www.groenekookacademie.nl
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kilo goudreinetten of elstar appels
- 400 gr roomboter
- 400 gr oersuiker
- 6 eieren
- 400 gr spelt of tarwemeel
- 2 tl vanillepoeder of essence
- 2 tl bakpoeder
- 2 el oersuiker
- 1 el kaneel
Dit heb je nodig
- Bakplaat of vorm, mixer