Aardappeltjes uit de oven
Aardappelen boenen, kruiden en bakken in de oven, genieten!
40 min. bereiden
Moeilijkheidsgraad:
★☆☆
Aan de slag
- Verwarm de oven op 180°C. Boen de aardappel schoon en dep ze droog. Laat de schil eraan. Snijd de aardappels in even grote partjes.
- Doe de aardappelpartjes met alle overige ingrediënten en een flinke scheut olie in een schaal en meng goed. Je kunt de partjes ook op bakpapier op het rooster of bakplaat leggen, dan is er meer ruimte.
- Zet de schaal midden in de oven, zorg dat alle partjes vrij liggen. Schep halverwege de baktijd de aardappeltjes om. Bak in ongeveer 30 minuten gaar, prik er met een vork in om te controleren.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500-750 gram vastkokende aardappelen
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl tijm
- ½ tl kerriepoeder
- 1 tl gemalen zeezout
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Vers gemalen peper
- Olijfolie
Dit heb je nodig
- Ruime ovenschaal of bakpapier en bakplaat