Labneh
Een hartige variatie met yoghurt is Labneh, uit Libanon
15 min. bereiden, 6 uur wachten
Moeilijkheidsgraad:
★☆☆
Aan de slag
- Doe de yoghurt in een kom, doe het zout erbij en meng goed door.
- Leg een kaasdoek (of een theedoek) in een andere kom. Schep de gezouten yoghurt in het midden van de doek, breng de hoeken van het doek naar elkaar toe en knoop ze stevig vast. Hang de ingepakte yoghurt boven een kom en en laat hem minimaal 6 uur uitlekken.
- Pak de labneh uit en schraap hem in een kom. Meng de chilipeper en de fenegriek en nigella zaadjes erdoor. Sprenkel er wat olijfolie overheen.
Heerlijk met vers brood en rauwe groenten of geroosterde bietjes!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g uitgelekte yoghurt
- 1/2 tl fijn zeezout
- 1 groen chilipepertje (zaadjes verwijderen), fijngehakt
- 1,5 tl fenegriekzaad, 30 minuten gekookt in 3x vers water om van de bitterheid af te komen
- 2 tl nigellazaad
- olijfolie extra vergine
Dit heb je nodig
-
een kaasdoek