Venkelsalade met alle kleuren
Venkel is een frisse groente met lichte anijssmaak en zowel rauw als gewokt te eten.
40 min. bereiden
Moeilijkheidsgraad:
★★☆
Aan de slag
- Maak de venkel schoon en schil de wortel. Snijd de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte en snijd in dunne plakken. Snij de wortels in plakjes.
- Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de venkel en de wortel 4 minuten. Schep uit de wok en laat afkoelen.
- Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Wip het vruchtvlees met een mes eruit.
Pers de andere sinaasappel uit. - Snijd de feta in blokjes en halveer de gewassen radijsjes. Doe de olijfolie, het sinaasappelsap en wat peper en zout onder in een grote schaal. Meng de rucola er voorzichtig door.
- Schik dan vervolgens de venkel, wortel, radijsjes, de blokjes feta en sinaasappelpartjes in een mandala vorm op de rucola. Scheur de basilicumblaadjes in stukken en strooi met de zonnebloempitjes over de salade.
Lekker als lunch gerecht of met gebakken aardappeltjes als diner.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor 2 personen
- 75 gr rucola
- 1 venkelknol
- 2 waspenen
- radijsjes
- 2 sinaasappels
- 50 gram rucola sla
- Verse basilicum
- Schapen feta
- 3 el extra vierge olijfolie
- Zonnebloempitjes
- peper en zout
Dit heb je nodig
- Een mooie platte schaal