Pastinaaksoep
Veelzijdige wortel voor ovenschotel of soep, niet te vergeten!
30 min. bereiden
Moeilijkheidsgraad:
★☆☆
Aan de slag
In de winter tot in het vroege voorjaar zijn er volop pastinaken. Deze heerlijke groente is heerlijk in ovenbake trays of soep.
- Maak de pastinaak schoon en snij in stukken. Snijd de ui en de gember in kleine stukjes.
- Stoof de groente aan en giet er de bouillon en de kokosmelk over. Voeg de koriander, salie, en kerrieplant toe. Laat dit een half uurtje koken.
- Pureer de soep. Kruid eventueel af met wat extra kerrie, peper en zout.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor 3 a 4 kommen
- 300 gr pastinaak
- 1 ui
- 1 stukje gember
- 1 scheut kokosmelk
- 1 liter bouillon
- 1 tl koriander
- currypoeder, bijvoorbeeld garam massala
- een handjevol verse salie of 1 el gedroogd
Dit heb je nodig
- Staafmixer