Wortel kaas burgers
Wil je eens wat minder vlees eten en zoek je een vervanger, maak dan eens een wortelkaasburger. Vooral kinderen zullen deze burgertjes lekker vinden
30 min. bereiden, 10 min. baktijd
Moeilijkheidsgraad:
★★☆
Aan de slag
- Schil indien nodig en rasp de wortel fijn. Rasp de kaas.
- Vermeng de wortel en kaas met de havermout vlokken, het ei en de kruiden. Kneed alles goed door en laat dit 15 minuten rusten.
- Vorm er 10 burgers van en wentel door het meel. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak aan beide kanten in totaal in 10 minuten bruin. Niet te veel schuiven. Slechts één keer omdraaien na 6 of 7 minuten. De vlokken moeten een beetje garen en de kaas moet gesmolten zijn.
Ingrediënten
10 kleine burgers
- 150 g wortel, fijn geraspt
- 150 g belegen kaas, zelf raspen (!)
- 100 g fijne havervlokken
- 1 ei
- ½ tl peper
- 1 tl tijm
- Eventueel gemalen fenegriekzaad
- Snuf zout
- Verse peterselie of 1 tl gedroogd
- Meel om te wentelen
- Roomboter