Quinoa met wortel en zwarte bonen
In dit winterse recept gecombineerd met zwarte bonen, ontstaat een bijzonder voedzaam geheel.
30 min. bereiden
Moeilijkheidsgraad:
★☆☆
Aan de slag
- Bereid de zwarte bonen (als je ze vers hebt, weken/koken/nawellen).
- Schil en snipper de ui, was de wortel snijd er kleine blokjes van.
- Was de quinoa. Verhit een pan, voeg de olie toe en fruit de ui en de wortel. Voeg de quinoa toe en bak kort mee en voeg het water en de kombu toe. Kook op laag vuur gaar in 10-15 minuten. Voeg in de laatste minuten de zwarte bonen toe. Laat vervolgens 10 minuten nawellen.
- Verwijder de kombu. Kruiden naar smaak met zout en peper, verse groene kruiden of met rozijntjes en ras el hanout specerijen mengsel.
Lekker met vegetarische burgers of merquize worstjes en een salade.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 kopjes quinoa
- 2 kopjes water
- 1 eetl high oleic zonnebloemolie of olijfolie
- Stukje kombu (zeewier)
- Kopje zwarte bonen