Huttentut olie

9,95

TIJDELIJK UITVERKOCHT!
Vanaf mei weer beschikbaar!

Uitverkocht

Categorie: Tags: ,

Dit product wordt geleverd door:

Beschrijving

Brabantse Biologische Huttentut olie uit de Baronie van Breda!

Gemaakt door Biologische boerderij Heining & Hoef in Teteringen.

Huttentut is een plant uit de kruisbloemen kruisbloemigenfamilie en één van de oudste Nederlandse cultuur gewassen. De Huttentut olie bevat veel enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten en heeft een hoog Omega 3 gehalte. In de mond is de olie zacht, aards en boterig van smaak, die lang en aangenaam blijft duren. Lekker in salades en als toevoeging aan koude en warme gerechten!

250 ml

Je kan huttentut olie gebruiken als vervanger van andere bakolie. Maar aangezien het zo’n uniek product is, wil je het misschien het podium geven dat het verdient. De smaak komt beter tot zijn recht bij koud gebruik. Het kan gebruikt worden voor salades, pesto, marinades en sauzen, maar het is ook een perfecte finishing touch voor een dikke soep.

Huttentut olie kan worden verwarmd, maar het wordt aanbevolen (, zoals bij veel oliën) om de olie niet te oververhitten om de gezondheidsvoordelen te behouden. De wetenschap is niet helemaal zeker wanneer de afbraak van de micronutriënten en antioxidanten optreedt, maar het wordt aanbevolen om onder het rookpunt te blijven dat grofweg rond de 240 graden Celsius ligt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.