Onze Bioslager

Onze Bioslager

Onze Bioslager

De tijd dat alleen 'geitenwollen sokken' biologisch vlees op hun bord wilden, is voorbij.
een explosief groeiend aantal consumenten heeft zijn buik vol van de bio-industrie en kiest bewust voor gezondheid, dierenwelzijn, milieu én smaak.

Vanuit Breda bedient slager Rob Broeken de horeca en particulieren met dik 40 jaar vakkennis, een breed, 100% biologisch, vleesassortiment en verregaande service.

Biologisch vlees sterk in de lift
'Biologisch lees zit sterk in de lift", aldus Rob Broeken. "Steeds meer Nederlanders kiezen bewust voor duurzaam vlees, onder andere omdat het aansluit op een gezonde levensstijl. het is immers vrij van kunstmatige chemicaliën, zoals hormonen, E-nummers, smaakversterkers en kleurstoffen en krijgt het vee niet preventief antibiotica en andere medicatie toegediend.
bovendien vindt een groeiende groep het belangrijk dat hun eten milieu- en diervriendelijk is geproduceerd en dat zij weten waar het vandaan komt. Een andere reden dat de vraag naar biologisch vlees groeit, is dat de prijs ervan nu heel dicht in de buurt komt van niet-biologische alternatieven. Het is daarom toegankelijker geworden voor een veel breder publiek."

Breed assortiment van Nederlandse bodem
"Al ons vlees is biologisch gecertificeerd en komt van Nederlandse bodem", vervolgt Rob. "Zo werken wij met het Blaarkop rund, een oud-Hollands ras, bekend om zijn volle smaak en dieprode kleur. Ze staan 6 à 7 maanden per jaar lekker in de wei. Deze zogenaamde 'dubbeldoel' runderen zijn zeer duurzame koeien omdat zij eerst voor hun melk worden gehouden en uiteindelijk zorgen voor een heerlijk stukje rundvlees.

"Ons lamsvlees komt van het wereldberoemde Texelaar lam en het varkensvlees van het Bonte Bentheimer landvarken, een bijzonder ras, vermaard om zijn smaak en mooie vetlaag.
Onze 'Polderhoen' kippen eten, naast wat ze scharrelen, biologisch voer en leven twee keer zo lang dan een reguliere kip. Dit resulteert in een voortreffelijk stukje vlees, stevig en vol van smaak.

Onze Bioslager
Goeseelsstraat 13
4817 MV Breda

(Tekst: Jeannette Hardam / Tekstbureau Prettig Getikt)

Resultaat 1–9 van de 60 resultaten wordt getoond