Gebraden Kipfilet (100 gr)

3,75

Artikelnummer: Koeling / 17835 Categorieën: , Tags: ,

Dit product wordt geleverd door:

Beschrijving

Ongeveer 100 gram, gesneden en gekoeld, in gasverpakking

Biologisch Polderhoen

Deze kippen leven zoveel mogelijk buiten in een onbespoten en kunstmest-vrij gebied. Ze eten, naast wat ze bij elkaar scharrelen ook biologisch voer. Een biologische polderhoen heeft een levensduur wat het dubbele van reguliere kip is.

Dit levert een voortreffelijk stukje kip op. Stevig en vol van smaak.

Kippen zijn van nature bosvogels en biologische boeren houden hier rekening mee. Biologische legkippen krijgen veel ruimte (in de stal max. 6 kippen per m2) en mogen buiten lopen in een begroeide uitloop (4 m2 per kip). In hun stal hebben ze recht op daglicht, zitstokken, legnesten en strooisel om lekker in te scharrelen.
Het voer is 100% biologisch en volledig gentech-vrij. Een biologische kip mag het puntje van haar snavel houden, want dat is net zo gevoelig als een vingertopje.

De biologische vleeskippen hebben ook echt een beter leven. Reguliere vleeskuikens groeien zo snel dat ze na vijf á  zes weken al geslacht worden, wat veel welzijnsproblemen oplevert (‘dit zijn de zogenaamde: plofkippen’). Biologische vleeskippen krijgen twee keer zoveel tijd, ruim 80 dagen. Bovendien hebben ze net als de legkippen een dagelijkse vrije uitloop naar buiten, strooisel en stofbaden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…