Rabarber (500 gr)

2,75

Categorie: Tag:

Dit product wordt geleverd door:

Beschrijving

Geteeld door Bio Brothers

Bewaartips: verpak rabarber in een papieren zak om uitdrogen te voorkomen, in de koelkast ongeveer een week bewaarbaar. Snij de stelen eventueel doormidden als ze niet in de koelkast passen.

Tips & tricks voor het gebruik van rabarber:
De beste tip voor rabarber is om er een crumble mee te maken en warm uit de oven te eten met slagroom of crème fraiche.
De beste trick is om rabarber goed te zoeten, want het is een hele zure groente.
Frambozen Rood is een veel geteeld ras, dat mooi rood kookt. De kleur wordt verdiept door enkele eetlepels roodfruitsap toe te voegen. Was de stelen voor gebruik en snij het voetje (veel oxaalzuur) en het restant blad (toxisch) er af. Trek er zo nodig een stugge draad vanaf. Schillen gaat ten koste van de kleur.
De stelen worden vaak tot moes of compote gekookt. Snij ze hiervoor in stukken van 3-5 cm en kook ze in aanhangend waswater in 8-12 minuten op laag vuur tot de rabarber uit elkaar valt. Kook het nooit in een aluminium pan, omdat de zuren dan gaan reageren.
Dunne lange stukken rabarber kan je met wat sinaasappelsap, vanille en suiker 10-15 minuten roosteren in de oven. De kleur en structuur blijven hierdoor mooi behouden en de smaak komt extra naar boven.
Zelf gemaakte rabarbersiroop is echt ontzettend lekker en aromatisch!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.