Broccolitaartjes
Varieer met dit basisrecept voor hartige taart!
Moeilijkheidsgraad:
★★☆
Aan de slag
De broccoli van onze leverancier Landzicht is nu al een succes! Met dit basisrecept voor hartige taart kun je alle kanten op. Met broccoli, prei, champignons, varieer met alle groente van Goeie Kost! Ook leuk op een borrel of om in te vriezen.
1. Maak een soepel deegje en laat vervolgens 10 minuten rusten. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken.
2. Stoom de broccoliroosjes in 5 minuten gaar. Maak in de tussentijd een mengsel van de kwark, eieren, geraspte kaas en bouillon kruiden.
3. Vul muffinvormpjes of een grote bakvorm met het deeg. Voeg de broccoli roosjes toe en overgiet met het mengsel. Zet de vormpjes in de oven voor 25 minuten. Controleer de gaarheid.
Ingrediënten
Voor 10-12 mini hartige taartjes
- 500 gr broccoli
Voor het deeg:
- 3 el sesamzaad roosteren
- 1 tl havermeel (of fijngemalen havervlokken)
- ½ tl meel (het liefst een combinatie van spelt, tarwe of diverse glutenvrije melen)
- 1 snuf zout
Voor het mengsel:
- 200 ml kwark
- 3 eieren
- 1 el bouillonpoeder
- 100 gram geraspte kaas en eventueel nog stukjes ham
Dit heb je nodig
- Muffinvorm voor 12 mini hartige taartjes of 1 quichevorm