No Waste Bloemkoolsoep
Heerlijke zomerse salade, friszoet door het fruit en ietwat bitter door de andijvie.
40 min. bereiden
Moeilijkheidsgraad:
★★☆
Aan de slag
- Was en hak de bloemkool (van kop tot kont, dus inclusief bladeren) in stukken. Was en rasp de wortel grof.
- Verhit een soeppan en voeg de sesamolie toe, zoveel dat de bodem bedekt is. Bak hierin de wortel lichtbruin en zacht. Dit duurt even, zet het vuur niet te hoog. Voeg ras el hanout toe en bak 1 minuut mee. Voeg bloemkool en bouillon toe en kook met de deksel op de pan alles gaar in 20 minuten.
- Pureer de soep, voeg de amandelpasta toe en meng tot egale massa. Voeg eventueel water of amandelpasta toe tot de juiste dikte. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Bron: Marion Pluimes www.groenekookacademie.nl
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor een pan
- 1 bloemkool inclusief bladeren
- 100 g wortel
- sesamolie
- 1 el ras el hanout kruiden
- 1,5 ltr bouillon
- 3 el witte amandelpasta
- citroensap
- peper en zout
Dit heb je nodig
- Staafmixer