Pompoenspaghetti
Pompoenspaghetti van de spaghettipompoen is een fantastische uitvinding. De sliertjes zijn stevig en behouden zelfs na het bakken hun bite.
20 min. bereiden, 45 min. oventijd
Moeilijkheidsgraad:
★★★
Aan de slag
- Verwarm de oven op 175°C.
- Snijd de pompoen heel voorzichtig doormidden, door het smalle deel, dan krijg je de langste slierten. Schep de zaden eruit. Maak een kruidenolie van de olijfolie, peper, zout, kruiden en een geperst teentje knoflook. Smeer de holte en het snijvlak in en zet met het snijvlak op bakpapier in de oven.
- Bak ongeveer 45 minuten totdat het snijvlak wat verkleurt en het vruchtvlees makkelijk inprikt met een vork.
- Haal dan uit de oven en laat even afkoelen.
- Met twee vorken ga je aan de slag. Met de ene vork houd je de pompoen vast en met de andere trek je de slierten los.
- Bak een gesnipperd uitje glazig, pers er nog een teentje knoflook boven uit en voeg de spaghetti toe en bak kort mee. Kruid naar smaak. Heerlijk met een pita broodje, humus en geroosterde groente.
Ingrediënten
- 1 spaghettipompoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- peper
- zout
- Italiaanse kruiden zoals oregano
- olijfolie
Dit heb je nodig
-
bakpapier en bakplaat